top of page

School

foto's

Iedereen stralend op de foto! Een studioportret als schoolfoto. Mijn vrolijke, toegankelijk omgang met kinderen, engelengeduld en streven naar perfectie maken dat ieder kind op de foto staat zoals hij/zij is. Vaak krijg ik van mijn klanten de vraag of ik de schoolfoto’s op de school van hun kinderen eens zou willen verzorgen. Ook al gaat het fotograferen op school een stuk sneller dan wanneer je in de studio komt voor een mooi portret, de kinderen moeten zich speciaal voelen tijdens hun "1 op 1 moment".

Hoe

ga ik  

te werk?

Als ik voor de eerste keer de schoolfoto’s verzorg, dan kom ik de week ervoor een kennismakingsrondje op school doen. Ik stel mij voor aan de kinderen en vragen kunnen kort gesteld worden. Prettig dat je een week later die vreemde vrouw al een keer hebt gezien en het allemaal niet zo spannend meer is! Op de vastgestelde datum bouw ik vóór schooltijd een studio op van waaruit ik zal werken. We beginnen met de groepsfoto’s buiten, waarna per groep de portretten gemaakt zullen worden. Hierbij heb ik de hulp nodig van twee ouders die alles in goede banen kunnen leiden. Zij mogen samen met hun kind(eren) op de foto en krijgen een vergroting hiervan als dank. Ik maak van ieder kind 4-5 verschillende foto’s. Deze zullen in zowel kleur als zwart-wit te bestellen zijn. Indien een kind een jonger broertje/zusje op school heeft zitten, mogen ze uiteraard ook samen op de foto! Alles gaat in rap tempo, waardoor het voor de kinderen niet ongemakkelijk zal voelen en ze zichzelf echt zullen geven. Tevens is hierdoor de verstoring voor de docent minimaal. Tot 200 leerlingen verzorg ik de groeps- en portretfoto’s in één dag. Indien uw school meer dan 250 leerlingen heeft, zal ik de volgende dag terugkomen. 

Een week na de fotoshoot lever ik voor iedere leerling een inlogkaartje met eigen inlogcode af op school. Het bestellen gebeurt online. Ouders hebben twee weken de tijd een bestelling te plaatsen. Na afloop van de besteltermijn verwerk ik alle bestellingen, en zo’n vier weken na het maken van de foto’s worden de bestellingen op school afgeleverd. Ouders die hun foto’s thuis geleverd willen krijgen, kiezen voor een betaalde verzendmethode. Ook deze foto’s worden geleverd zodra de levering op school plaatsvindt.  De mapjes met bestellingen zijn per groep gebundeld en voor school dus eenvoudig uit te delen aan de leerlingen.  Ouders hebben de keuze uit een losse foto of voordeelpakket. Tevens kunnen er vergrotingen en foto's op canvas besteld worden. Het is zelfs mogelijk fotobestanden digitaal aan te schaffen. De docenten mogen uiteraard ook op de foto. Zij ontvangen een pakket gratis.  Na het afleveren van alle bestellingen ontvangt de school voor het leerlingvolgsysteem de groepsfoto’s en van iedere leerling een recente portretfoto digitaal. Ik ben enthousiast om er samen met de leerlingen iets moois van te maken!

bottom of page