MART & DAVINA

TROUWREPORTAGE OP EEN PRACHTIGE LENTEDAG IN GOES

 
 
KENNISMAKING MET BRUIDSPAAR

Een half jaar geleden mocht ik kennis maken met Mart en Davina, wonende te Den Haag, met roots in het Zeeuwse. Zij hadden een wel heel bijzonder verhaal: trouwen en daarna emigreren naar het warme Sint Maarten! Wat een stoer avontuur dat zij samen aan zouden gaan!  Zeeland was de provincie waar zij in de echt verbonden wilden worden en wel in Goes. Het is dan ook een eer dat ik hun trouwreportage mag verzorgen.

EEN DROOMBRUILOFT

Op 23 maart begeef ik mij op weg naar het ouderlijk huis van Mart, de bruidegom. Vanuit Kloetinge zal het allemaal beginnen. Bij aankomst zijn er al vele gasten aanwezig, waaronder de vader van de bruid. Iedereen staat te popelen om er een groot feest van te maken. De bruidegom wordt met hulp van zijn moeder in zijn trouwkleding gehesen; een prachtig groen/blauw pak met kekke schoenen die er waanzinnig onder staan. Mart is er klaar voor. Het wachten is op de marechaussee te motor die vandaag het bruidspaar in hun Rolls Roys zal escorteren. Geen overbodige luxe, zo blijkt later. De eerste stop is een bijzondere. Mart, zijn moeder en beide zussen met hun gezin beginnen de dag met het leggen van bloemen op het graf van Mart’s vader, die 2 jaar geleden overleden is. Een prachtig gebaar, waar iedereen even stil van is. Ik begeef mij ondertussen naar het ouderlijk huis van de bruid.

DE BRUID

Davina is er helemaal klaar voor om haar aanstaande te zien en hun dag te beginnen. Bij aankomst heeft zij haar trouwjurk al aan en kan ik gelijk starten met het vastleggen van details, zoals het aandoen van de oorbellen, het opdoen van parfum en de laatste hand aan de jurk met hulp van haar moeder. De kamer loopt al vol. De bruidegom moet zelfs tegengehouden worden-:) Dus iedereen naar buiten zodat de bruid haar opwachting kan maken.

 

KATSE VEER FOTOSHOOT

De eerste fotolocatie is het Katse Veer. Hier komt de prachtige oldtimer geweldig tot z’n recht. Ook de motoren van de Marechaussee mogen op de foto niet ontbreken. Jurk of geen jurk, Davina gooit haar benen over het zadel en zit! Het mooie van deze fotolocatie is dat hij ontzettend divers is. Van duinen (als de fotograaf gaat liggen, lijken ze ineens immens groot) tot strand. Maar de oude veersteiger maakt het toch wel heel gaaf! Robuust, oud en vervallen met kleuren waar ik o zo blij van wordt! Wat komt het bruidspaar in deze omgeving prachtig uit!

 

FOTOSHOOT OUDE HAVEN VAN GOES

Van oud en stoer naar oud en nostalgisch. Als je in Goes trouwt en Goes ook gewoon heel leuk vindt, mag een rondje haven in de trouwreportage zeker niet ontbreken. In een korte tijd kun je er geweldige, creatieve foto’s maken. Dat is dan ook wat wij de volgende drie kwartier gedaan hebben. Veel lol maken en ondertussen ongedwongen trouwfoto’s maken. Op loopafstand van Bij Zaal, waar het bruidspaar hun feest gaat geven. Als Mart en Davina terug wandelen om zich klaar te maken voor het jawoord, vertrek ik naar de Grote Markt. De gasten hebben zich al verzameld en met een klein beetje geduld arriveert ook het bruidspaar onder begeleiding. Prachtig om te zien hoe de motoren en de Rolls Roys afbuigen voor de kerk op weg naar het stadhuis. Dit plaatje komt hieronder zeker terug.

 

JA WOORD

Met een ambtenaar vol humor, een zaal vol met gasten en een fantastisch stel, waar de liefde vanaf spat, kan ook de plechtigheid niet mis gaan. Na het jawoord klinkt luid applaus. Bij buitenkomst als man en vrouw maken we van de gelegenheid gebruik de groepsfoto’s te maken en vervolgen de daggasten te voet hun weg naar Zaal. De taart staat klaar en nadat er getoost is op het bruidspaar kan deze aangesneden worden. Natuurlijk eet ik een stukje mee, waarna ik start met het uitwerken van deze bijzonder toffe dag!

Mart & Davina, dank jullie voor jullie vertrouwen in mij. Wat een fantastische dag! Ik wens jullie alle geluk van de wereld op Sint Maarten. Maak er iets moois van samen.